BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

İnternet Bağlantı Kısıtlamaları ile İlgili Bilgilendirme

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından, Üniversitemiz internet erişim hızının artırılması amacıyla, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Müdürlüğü (ULAKBİM)'ne gerekli başvuru yapılmış olup, 4-6 hafta arasında sonuçlandırılması beklenmektedir.

Yoğun internet trafiği nedeniyle, yalnızca Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde, Video Streaming konusunda bant genişliği kısıtlamasına gidilmiştir.

Ayrıca Üniversitemiz genelinde, radyo, peer to peer (P2P), Teamviewer, Üniversitemiz Proxy ve DNS sunucuları hariç diğer Proxy ve DNS sunucuların kullanımı ile uluslararası Blacklist (kara liste)'lere girmiş siteler ve cinsel içerikli sitelerin kullanımı yasaklanmıştır.

Hız artırımının sonuçlandırılmasını takiben, internet bağlantı kuralları ile ilgili ilkeler tekrar düzenlenecek olup, Üniversitemiz personeline duyuru ve e-posta aracılığı ile bildirilecektir.

Bilginize sunulur.

Kurum İç Değerlendirme Raporu