BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Bilişim Güvenliği

Akademik ve İdari Personelin Dikkatine,

Son zamanlarda, Üniversitemiz e-Posta kullanıcısı olmayan fakat, Üniversitemiz e-Posta hesabı gibi görünen posta hesaplarından gelen ve kimlik, e-Posta hesabı veya banka kullanıcı bilgilerini talep eden Phishing (oltalama) saldırıları artmıştır.

Bu tipte, sizden kimlik, e-posta hesabı veya banka kullanıcı bilgileri talep eden e-Postalara yanıt dönülmemesi, içeriğindeki dosyalara bakılmaması, verilen linkin açılmaması ve e-Postanın silinmesi, gerek sizin, gerekse Üniversitemiz Bilgi Güvenlik Yapısı açısından oldukça önemlidir.

İlgili hesaplarınıza ait bir sorun olduğunu düşündüğünüzde, ilgili Kurum /Kuruluş ile görüşerek doğrulama yapınız.

Şayet kullanıcı bilgilerinizi vermiş olabileceğinizden şüphe ediyorsanız, ilgili Kurum / Kuruluş ile iletişime geçerek şifrenizi en kısa zamanda değiştiriniz.

Söz konusu kullanıcı bilgileriniz Üniversitemiz Bilişim Kaynakları ile ilişkili ise, Bilgi İşlem Daire Başkanlığını bilgilendiriniz ve şifrenizi en kısa zamanda değiştiriniz.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri